2018.gada 2.stipendiju konkursa finālisti

galvene_2 copy

Līdz 30.jūnijam visos mūsu veikalos norisināsies balsošana par kādu no konkursa finālistiem, kurš, noslēdzoties balsojumam, iegūs 3’000 Eur atbalstu savas idejas realizēšanai.

3 konkursa finālisti:

  • Invalīdu un viņu atbalstītāju biedrība “Notici sev!”, Mālpils

Iegādājoties pacēlāju, nodrošināt iespēju cilvēkiem ar kustību traucējumiem peldēties Mālpils peldbaseinā

Novadā ir sporta komplekss ar peldbaseinu, kurā peldēties ir dota iespēja tikai fiziski veseliem novada iedzīvotājiem. Iegādātais pacēlājs ilgtermiņā nodrošinās 35 invalīdu ar kustību traucējumiem regulāru iespēju peldēties, piedalīties ārstnieciskās vingrošanas ūdenī nodarbībās novada iedzīvotājiem sporta kompleksa peldbaseinā, tādejādi uzturot invalīdu ar kustību traucējumiem organisma funkcionēšanas spējas, uzlabojot pašsajūtu un veselību.

  • SIA “Figther Factory”, Rīga

Sporta ekipējuma iegāde bāreņu un bez vecāku gādības palikušu jauniešu sporta nodarbību nodrošināšanai.

Projekta laikā iegādātais sporta inventārs nodrošināt 3 bezmaksas nodarbības nedēļā 10 jauniešiem, kas palikuši bez vecāku gādības vai nāk no  sociālā riska ģimenēm. Jaunieši apgūs boksu un kikboksu kopā ar citiem dažāda vecuma un dzīves pieredzes cilvēkiem kā rezultātā tiks nodrošināta individuāla pieeja, agresija vērsta uz sporta sasniegumiem, radīta pozitīvā sociālā vidē.

  • Biedrība Rasa-cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, Rēzekne

Sporta inventāru iegāde personu ar funkcionāliem traucējumiem un senioru veselības uzturēšanai un funkcionālo spēju atjaunošanai.

Pašlaik cilvēki ar invaliditāti (funkcionāliem traucējumiem) un seniori savas dienas pavada biedrības nodarbībās, kuras notiek sēžot pie galda – tamborējot, adot, pērļojot – veidojot rokdarbus uz pārdošanu. Projekta laikā iegādātais inventārs ļaus divas reizes nedēļā organizēt veselības stiprinošas aktivitātes, kuras notiks fizioterapeita vadībā, kopumā iesaistot līdz 160 personām ar invaliditāti un seniorus. Inventārs nodrošinās iespēju veidot individuālas nodarbības personām ar kustību traucējumiem un senioriem.

 

About Author

Connect with Me: