3’000 BIEDRĪBAI “ZELTA PRIEDES”

ALŪKSNE_WEB

Alūksne_čeks

Biedrība “Zelta Priedes” ir dibināta 2018. gada pavasarī un pašlaik darbojas trīs cilvēku sastāvā. Biedrības aktualitāte un moto ir palīdzēt cilvēkiem, kuri vieni mājās kopj savus tuviniekus un kuri nesaņem atbalstu no vietējās pašvaldības un/vai no valsts.

Biedrība tika dibināta brīdī, kad biedrības valdes priekšsēdētāja saskārās ar problēmu, kad mājās bija jākopj tuvinieki, bet nebija iespēja saņemt atbalstu. Šī projekta aktualitāte ir nozīmīga vietējai kopienai, noteiktai sabiedrības grupai, kuriem mājās ir aprūpējami tuvinieki, jo, lai saņemtu tehniskos palīglīdzekļus no valsts, ir jāgaida rindā, sākot no sešiem mēnešiem līdz pat gadam, bet palīdzību brīdī, kad mājas režīmā jākopj kāds tuvinieks, nepieciešams saņemt ātri un operatīvi.

“Otrās elpas” projekta ietvaros, biedrība vēlas iegādāties 3 nozīmīgus un daudzfunkcionālus palīglīdzekļus: funkcionālo gultu, kura ļauj pacientam gan gulēt, gan apsēsties, regulēt dažādus augstumus; pret-izgulējumu matraci, kurš paredzēts, lai klientam, kurš ilgstoši atrodas guļu stāvoklī, neizveidotos izgulējumi; ratiņkrēslu ar galvas balstu, lai palīdzētu cilvēkiem pārvietoties.

Šie palīglīdzekļi tiks izsniegti lietošanai tiem klientiem, kuri rindas kārtībā gaida valsts atbalstu tehnisko palīglīdzekļu iegādei. Nākotnē projektu ietvaros biedrības vēlas izveidot atelpas brīža pakalpojumu tuviniekiem un veidot atbalsta grupas ar psihologa u.c. speciālistu piesaisti.

 

About Author

Connect with Me: