2018.gada 1.stipendijas konkursa uzvarētāji

Galvene_uzvaretajs-1170x350

2018.gada pirmā stipendiju konkursā uzvar Latvijas Multiplās sklerozes asociācija (LMSA) un viņu pieteiktais projekts – divu elektrisko ratiņkrēslu iegāde multiplās sklerozes skartiem cilvēkiem.

WhatsApp Image 2018-04-13 at 13.22.34LMSA izveidota 1995. gadā ar mērķi koordinēt un atbalstīt multiplās sklerozes (MS) slimniekus, viņu tuviniekus, aprūpētājus, lai veicinātu šo slimnieku integrāciju sabiedrībā. Biedrības ikdienas darbi saistīti ar nepieciešamo līdzekļu iegūšanu, lai atbalstītu un sekmētu veiksmīgaku MS diagnostiku un rehabilitāciju, veicinātu sabiedrības izpratni par MS, veicinātu pētniecību un sadarbību ar citām organizācijām.

Portāla DIENA.LV 29.janvārī ievietotajā rakstā par MS rakstīts:

”Aptuveni 2000 cilvēkiem Latvijā ir konstatēta diagnoze – multiplā jeb izkaisītā skleroze (MS). Lielākoties pacienti ir jauni cilvēki vecumā no 20 līdz 40 gadiem, sievietes saslimst biežāk nekā vīrieši [..]”

Projekta ietvaros biedrība vēlas rast iespēju palīdzēt MS skartajiem cilvēkiem, iegādājoties elektriskos ratiņkrēslus, kuri atvieglotu šo cilvēku ikdienas soli un veicinātu integrāciju sabiedrībā. Ratiņkrēslus izmantos apmēram 60 vissmagāk slimības skartie cilvēki. Ratiņkrēsli pēc īpaši izstrādāta grafika vai pēc motivētas vajadzības tiks nogādāti uz attiecīgu Latvijas reģionu. Iegādāto ratiņkrēslu ekspluatācijas garantija ir 10 000 km. Attiecīgi, pareizi lietojot elektriskos ratiņkrēslus, tie kalpos cilvēkiem vēl ilgu laiku.

Vairāk par šīs slimības skarto cilvēku dzīvēm un viņu stāstiem, vari lasīt te: https://mslapa.lv/site/30286

Dienas.lv raksts pieejams te: https://www.diena.lv/raksts/dzivesstils/veseliba/viltiga-multipla-skleroze-14189267

About Author

Connect with Me: