2018.gada 3.stipendiju konkurss iet gaisā

web-balsojums

Līdz 30.septembrim visos “Otrās elpas” veikalos norisināsies balsošana par 3.stipendijas konkursa uzvarētāju – ar katru pirkumu klientam būs izvēle nobalsot par kādu no 3 finālistiem.

2018.gada 3.projektu konkursa finālā iekļuvuši šādi projekti:

Biedrība “Zelta Priedes” / Alūksne

Palīgierīču iegāde ģimeņu vajadzībām, kuras mājas apstākļos kopj savus tuviniekus

Projekta mērķis ir iegādāties 3 nozīmīgus un daudzfunkcionālus palīglīdzekļus: funkcionālo gultu, kura ļauj pacientam gan gulēt, gan apsēsties, regulēt dažādus augstumus: pret-izgulējumu matraci, kurš paredzēt lai klientam, kurš ilgstoši atrodas guļu stāvoklī neizveidotos izgulējumi; ratiņkrēslu ar galvas balstu, lai palīdzētu cilvēkiem pārvietoties. Šie palīglīdzekļi tiks izsniegti lietošanai tiem klientiem, kuri rindas kārtībā gaida valsts atbalstu tehnisko palīglīdzekļu iegādei.

Biedrība “Nepaliec viens” / Rīga

Sensorās atpūtas istabas izveide bērniem ar autiskā spektra traucējumiem

Projekta mērķis ir iekārtot sensoro istabu (maņu, sajūtu istabu) , ko varēs ikdienā izmantot bērni un janieši, kas apmeklē daudzfunkcionālo centru “Solis Augšup”. Sensorā telpa ir “mākslīgi radīta vide”, kas sastāv no dažādām iekārtām un priekšmetiem, kas tiek izmantoti , lai izveidotu īpašu noskaņu telpā , kur attīstās darbība, sajūtas un maņu pieredze. Bērniem un jauniešiem ar autiskā spektra traucējumiem šāda telpa palīdz rosināt un atpazīt sajūtas, kontrolēt sajūtas, kā arī vajadzības gadījumā nomierināt nevēlamas vai negatīvas sajūtas.

Biedrība “Piecas izaugsmes formulas” / Ventspils

Labiekārtot telpas bezmaksas preču dalīšanai sociāli mazaizsargātām personu grupām

Projekta mērķis ir humānās palīdzības punkta telpu izveide, lai rudens un ziemas laikā nodrošinātu mazaizsargāto iedzīvotāju grupas ar pirmās nepieciešamības precēm (apģērbs, apavi, saimniecības preces, pārtikas pakas u.c. Pašlaik īrētās telpas atrodas kritiskā stāvoklī, kas siltajā laika periodā netraucē, bet aukstajā laikā var radīt nopietnas problēmas. Biedrība vēlas radīt tādus apstākļus, lai cilvēkiem nebūtu kauns saņemt palīdzību.

About Author

Connect with Me: